Nadat de B-ploeg reeds het goede voorbeeld had gegeven door Malle hun eerste nederlaag te bezorgen (HBBC B blijft ongeslagen), nam de HBBC A-ploeg het op tegen Phantoms Boom.

In de eerste 10 minuten hielden beide ploegen mekaar in evenwicht.  Het tweede kwart wisten de bezoekers winnend af te sluiten waardoor Herentals met een kleine achterstand de kleedkamer in kroop.  Boom verdedigde sterk na de pauze en wist zo de kloof uit te bouwen.

In de laatste periode liet Herentals zien fysiek en mentaal sterker te staan en wist deze thriller naar zijn hand te zetten.

Kwart 1: 16-16; Kwart 2: 14-16 (rust: 30-32); Kwart 3: 9-18 (39-50); Kwart 4: 25-12 (einde: 64-62).

HBBC trad aan met: Floris Coninckx, Tom Thys, Jan Helsen, Brent Laeremans: 2, Lowie Van Akoleyen: 6, Ewald Vanderveken: 6, Tom Van Beeck: 12, Vincent Verbeeck: 23, Detlef Mostaert: 6, Maarten Van Doninck, Steven Simons, Sam Stickens: 9.

Verslag Raf Michiels/ Nnieuws - foto's Willy Verstappen.